De verkoper

De webwinkel Vigor is gevestigd te België, te 3000 Leuven, Diestsestraat 233.

Ondernemings & BTW nummer: 0885.878.531

Telefoonnummer: +32 485 08 93 90, e-mail: info@vigorsportvoeding.be

Toepassing

Door het plaatsen van een online bestelling via onze website www.vigorsportvoeding.be ga je akkoord met deze algemene voorwaarden. Je ziet af om gebruik te maken van enig tegenstrijdig document of je eigen verkoopsvoorwaarden. Onze algemene verkoopsvoorwaarden kunnen ten aller tijde worden aangepast. Deze voorwaarden zijn van toepassing van de dag van je aankoop zonder enig retroactief effect op je vorige aankopen. De voorgestelde algemene verkoopsvoorwaarden alsook de tarieven zijn door de klant gekend en aanvaard, je verklaart deze te hebben gelezen en goedgekeurd.

Producten

Via onze website www.vigorsportvoeding.be stellen wij een gamma aan producten voor. Onder de vorm van technische fiches vind je de karakteristieken weer alsook raadgevingen voor gebruik en informatie over de samenstelling. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze van het product dat je koopt. Vigor biedt aan zijn klanten een ruime keuze van voedingssupplementen onder verschillende vormen aan. Het geheel van onze aangeboden producten op onze site zijn door onze verschillende leveranciers onderworpen aan de Federale overheid van publieke gezondheid (veiligheid van de voedselketen en leefmilieu) en zijn onderworpen aan een nationale notificatie. Al onze producten zijn gekend en voorzien van een NUT nummer, PL nummer of NUT/PL. Om te verhinderen dat er een tegenstrijdigheid is met het land van levering, eist Vigor van zijn klanten dat ze er zich van moeten verzekeren dat hun bestelling enkel producten bevat die toegelaten zijn door de wetgeving van hun land. Vigor weerlegt alle verantwoordelijkheid aangaande het gebruik van goederen in het buitenland. De informatie en de raadgevingen van Vigor aangaande hun producten zijn er enkel ter informatie zonder enig engagement. De voedingssupplementen hebben als doel om je te helpen in je algemene gezondheidstoestand en om op een gezonde en correcte manier te sporten . De voedingssupplementen mogen niet beschouwd worden als middel om ziektes op te sporen, te behandelen of te genezen. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Voedingssupplementen mogen niet worden gebruikt ter vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding. In geval van twijfel raden wij je aan je arts te raadplegen.

Vigor kan niet als verantwoordelijke aanzien worden voor een overmatig of verkeerdelijk gebruik, eveneens voor de combinatie met andere producten of het gebruik van producten die over datum zijn. Vigor kan niet verantwoordelijk geacht worden voor de eventuele gevolgen van de verstrekte informatie.

Prijzen

De prijzen vermeld op de website zijn in euro’s, inclusief BTW en exclusief verzendingskosten. De eventuele leveringskosten zijn afhankelijk van de gekozen leveroptie en worden als extra berekend en weergegeven op het einde van de bestelling. Onze prijzen zijn op elk moment onderhevig aan wijzigingen. De prijzen zijn geldig op de dag wanneer ze op onze website worden aangeboden en op de dag dat de bestelling geplaatst wordt. Alle prijzen gelden per stuk, tenzij anders aangegeven. Vigor kan niet gehouden worden aan prijsvermeldingen die evident onjuist zijn, bv als gevolg van kennelijke invoer-, zet-, of drukfouten.

De promoties en kortingen die van toepassing zijn op de site zijn enkel van toepassing op www.vigorsportvoeding.be en niet cumuleerbaar met de voordelen van in de winkel. Iedere afwijking op het voorgaande is onderhevig aan een schrijven en bevestiging door Vigor.

De verzendingskosten worden berekend op basis van de tarieven van de Bpost.

Koop je een cadeaubon, dan betaal je 1 euro verzendingskosten.

Bestelling

Na het plaatsen van een bestelling, ontvang je een bevestigingsmail met daarin de bevestiging van je bestelling en de totale kostprijs.

Mocht er een foutje geslopen zijn in het voorraadsysteem, en het gekozen artikel is niet meer beschikbaar, krijg je daar binnen de 2 werkdagen bericht van.

Betaling

Vigor werkt samen met een veilige betaalomgeving. Wanneer je betaalt via kredietkaart of debitkaart, worden deze uitgevoerd via een online beveiligd betalingssysteem van het betalingsbedrijf Mollie. Mollie is een Nederlandse leverancier van betalingsdiensten. Mollie is via beveiligde interfaces verbonden met verschillende banken en kan op die manier tal van internationale betalingsmethodes aanbieden, zoals Visa en MasterCard, net als lokale betalingsmethodes, waaronder Bancontact/Mister Cash in België, iDeal in Nederland enz.

Levering

Vigor probeert een zo snel mogelijke levering te verzekeren. In het punt hieronder (Leveringstermijn) trachten we een indicatie te geven van onze levertermijnen. Deze levertermijnen zijn louter informatief, eventuele vertragingen geven geen recht aan de koper om de bestelling te annuleren, deze te weigeren of enige schadeclaim te eisen. De leveringskosten zijn ten laste van de koper en worden aangerekend. Vigor is niet verantwoordelijk voor de eventuele vertragingen veroorzaakt door BPost.

De Koper bezorgt aan Vigor het leveringsadres. Indien dit adres foutief blijkt te zijn, valt dit onder de verantwoordelijkheid van de Koper en kunnen er extra kosten worden aangerekend.

Wanneer de bestelling goed bij ons vertrokken is, maar bij de verzendpartner (Bpost) kwijtraakt, dan kan Vigor hier niet voor aansprakelijk gesteld worden.

Vanaf de levering, vallen de producten onder de verantwoordelijkheid van de koper, die vanaf dan de eventuele verbonden risico’s, verliezen of beschadigingen zelf draagt. Het is de verantwoordelijkheid van de klant, behalve anders vermeld, om in te staan voor de kosten en risico’s van de verkochte goederen. Ingeval van schade of onvolledigheid, is het noodzakelijk dat de klant de vaststelling noteert op de leverbon en zijn klacht bevestigd binnen de 2 dagen per aangetekend schrijven aan de transportfirma en Vigor. Geen enkele klacht zal aanvaard worden bij het niet naleven van deze formaliteiten.

De Rechtbank van Koophandel van Brussel is de enige bevoegde in geval van enig geschil of contestatie verbonden aan de opmaak of uitvoering van de bestelling.

Leveringstermijn

Voor België: zodra we jouw betaling hebben ontvangen, wordt jouw bestelling verzendklaar gemaakt. De bestellingen worden geleverd via Bpost. In geval van afwezigheid tijdens de levering, zal er een bericht van levering worden achtergelaten en kan je je bestelling zelf afhalen in het postkantoor. De levertermijnen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de bestelde producten (uitgedrukt in werkdagen) en zijn van toepassing vanaf de bevestiging van uw bestelling. De levering heeft plaats, in België, tussen de 24-48 uren (werkdagen). Dat is een gemiddelde, geen vaste regel.

Je kan ervoor kiezen om je bestelling in de winkel af te halen. Je betaalt dan geen verzendingskosten.

Vigor kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vertragingen opgelopen bij de verzending door Bpost. Overeenkomstig de wet “kopen op afstand” bedraagt de maximale levertijd dertig dagen, tenzij anders overeengekomen. Indien deze leveringsperiode niet haalbaar is, dient Vigor de Koper hiervan tijdig te verwittigen en heeft de Koper het recht de bestelling te annuleren, zonder bijkomende kosten. Eventueel reeds betaalde bedragen worden in dat geval binnen de dertig dagen terugbetaald.

Afzien van je aankoop

Vanaf het moment dat de bestelling is goedgekeurd door Vigor kan deze niet meer worden geannuleerd, of enkel met onze goedkeuring binnen de 14 dagen volgend op de verkoop zoals vastgelegd in de Code van Verkoop. Je mag het product retour sturen tijdens deze periode en moet vergezeld zijn van een kopij van de factuur.

Van zodra wij de goederen ontvangen hebben, in originele en onbeschadigde staat, wordt het bedrag teruggestort.
De producten die werden open gedaan, beschadigd of bevuild door de klant zullen nooit worden teruggenomen of terugbetaald. Enkel producten in nieuw staat en volledig in hun originele verpakking worden aanvaard. Ingeval van veelvuldige retours, behoudt Vigor het recht om de volgende bestellingen te weigeren.

Indien je je op deze mogelijkheid wil beroepen, stuur je eerst een mail naar info@vigorsportvoeding.be en verzend je de goederen op eigen risico en kosten terug naar:

Vigor Sportvoeding
Pieter Carlier
Diestsestraat 233
3000 Leuven

Diversen

Door te bestellen verklaart u ouder te zijn dan 18 jaar.